Friday, April 11, 2008

η ΜΟΔΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,

Από τις 12 έως τις 14 Απριλίου

η ΜΟΔΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,

στην 3η διοργάνωση του

ATHENS EXCLUSIVE DESIGNERS WEEK ( AXDW).


Η « ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ » μη κερδοσκοπική εταιρεία-μη κυβερνητική οργάνωση στον τομέα του περιβάλλοντος και της προώθησης της συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη φιλοξενείται στο
ATHENS EXCLUSIVE DESIGNERS WEEK, το διεθνές show μόδας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσει κι ευαισθητοποιήσει το κοινό της μόδας και του design όσον αφορά σε θέματα προσωπικής συμβολής στην αποτροπή των κλιματικών αλλαγών.

Μαζί παρουσιάζεται και η Ενωση Πτυχιούχων Ελλήνων Περιβαλλοντολόγων (www.eppe.gr) η οποία προτείνει το δεκάλογο της GREEN FASHION .

Στο πλαίσιο της AXDW η περιβαλλοντική οργάνωση θα έχει εγκαταστήσει έναν προσωπικό υπολογιστή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ώστε ο κάθε επισκέπτης της διοργάνωσης να μπορεί να υπολογίσει το δικό του ανθρακικό / ενεργειακό αποτύπωμα και να μάθει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και πιο φιλικής προς το περιβάλλον καθημερινότητας .

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης , σπουδαστές και σπουδάστριες της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, θα φιλοτεχνούν T-shirts με θέμα το περιβάλλον, τα οποία θα πωλούνται και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Επιπλέον , για τον ίδιο σκοπό θα δοθεί τμήμα των εσόδων της συναυλίας που θα δώσει αφιλοκερδώς το συγκρότημα C:REAL .
Οι διοργανωτές του 3ου
ATHENS EXCLUSIVE DESIGNERS WEEK δείχνουν έτσι έμπρακτα την ευαισθησία τους και την υψηλή αίσθηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης .

….γιατί η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ είναι ΠΑΝΤΑ στη ΜΟΔΑ

ATHENS EXCLUSIVE DESIGNERS WEEK

12-14 Απριλίου 2008, Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής

Λ.Συγγρού 103-105 από τις 5.30 έως τις 10.00 μ.μ


Λίγα στοιχεία για την
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜOY

Η « ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ » μη κερδοσκοπική εταιρεία-μη κυβερνητική οργάνωση στον τομέα του περιβάλλοντος και της προώθησης της συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, της οποίας η δραστηριότητα ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2004 και δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ηδη πριν από την επίσημη ίδρυση της το Δεκέμβριο 2005 , σαράντα τέσσερις Εθνικές Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Επιτροπές από την Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Αμερική, δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην οργάνωση .Οι οργανισμοί αυτοί αποτέλεσαν τα πρώτα θεσμικά μέλη της οργάνωσης .

Η « ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ » συμμετέχει στις παγκόσμιες εκστρατείες των Ηνωμένων Εθνών α) για τη δεκαετία του νερού και β) για τη δεκαετία για την εκπαίδευση βιώσιμης ανάπτυξης,
Πρόσφατα ολοκλήρωσε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία του νομού Αττικής σε θέματα ανακύκλωσης και διατήρησης / προστασίας των φυσικών πόρων και σύνδεσης του αθλητισμού με το περιβάλλον.
Τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνει με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Σήμερα, η Οργάνωση υλοποιεί

* ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για την κλιματική αλλαγή με αποδέκτες το σχολικό κοινό και την τουριστική βιομηχανία

* ένα πρόγραμμα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

* ένα πρόγραμμα για την ενημέρωση των επιχειρήσεων σε θέματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και συντάσσει δύο ηλεκτρονικές ενημερωτικές εκδόσεις

O Πρόεδρος της , Γιώργος Καζαντζόπουλος είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού και Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Τα μέλη, οι υποστηρικτές και το τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, τεχνικών και κοινωνικο-οικονομικών τομέων, αντλώντας μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας .

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ζήτρου 10, 117 42, Ακρόπολη, Αθήνα

teamfortheworld@gmail.com

www.clima-net.org

www.teamfortheworld.org

No comments: