Wednesday, May 10, 2006

*Green.Μαθητιάδα 2006*

Για δεύτερη χρονιά συμμετέχει ο Όμιλος UNESCO Σερρών σε συνεργασία με την
*Team for the world* και την *PRAXIS* στην *Green.Μαθητιάδα 2006* . Οι δράσεις που θα αναπτύξουν οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι

-Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της UNESCO για το *Διεθνές έτος Ερημοποίησης 2006*
-Θα πραγματοποιηθεί Ηλεκτρονική Καμπάνια για το έτος με αποστολή e-card με επιλεγμένη φωτογραφία από το μαθητη καιαπό όλους τους συμμετέχοντας,,από τον Παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας που πραγματοποίησε την περσινή χρονιά.Η κάρτα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας http://www.unccd.int/ .
-Ταυτόχρονα θα σταλεί e-card της UNESCO με θέμα το νερό αφιερωμένο στο δεύτερο έτος του προγράμματος της,* Βιώσιμης Ανάπτυξης 2005-2014*,με θέμα το *Νερό είναι Πολιτισμός * http://www.unesco.org/water/wwd2006/index.shtml .
-Όλα τα σχολεία θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα της *Millennium Camaign 2015 *για την εξαφάνιση της φτώχιας http://www.millenniumcampaign.org/site/pp.asp?c=grKVL2NLE&b=138312 .
Οι πιο πάνω φορείς θα προβάλουν το βίντεο http://www.unep.org/Nature_Sports_Camp_English_340kpbs.wmv του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος -UNEP-που παρουσιάζει την δράση του για το αθλητικό camp που στηρίζει στην Παραγκούπολη της Κιβέρα στο Ναιρόβι της Κένυα.

Οι μαθητές θα υιοθετήσουν τον αθλητικό χώρο και σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο θα το υποστηρίξουν με τρόπο που θα επιλέξουν .Πέντε εθελοντές από την Γερμανία, Σκοτία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σουηδία. θα βρίσκονται κοντά στα παιδια για να τα βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια
Απο αυτή η χρονιά η Μαθητιάδα γίνεται
*Green-Μαθητιάδα 2006 *μετά απο πρόταση της προέδρου της Unesco Σερρών και μπαίνει στο δύκτιο του *Green Ελληνικού Αθλητισμού * www.greentennis.org .

No comments: