Monday, April 18, 2016

Κοινωνική δράση από τα Ιδιωτικά σχολεία

Τεράστια ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία των ΑΣΙΣ να συγκεντρώσουν - παράλληλα με τις αθλητικές δράσεις που κάνουν - μεταχειρισμένα αθλητικά παπούτσια για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Μόνο στις δυο αθλητικές συναντήσεις, από τις τέσσερις συνολικά που θα «τρέξει» η δράση, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 ζευγάρια ενώ πλέον ο συνολικός αριθμός, μόλις ολοκληρωθεί και η τελευταία συνάντηση, αναμένεται οτι θα ξεπεράσει τα 600. Το πρόγραμμα «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό» που διοργανώνουν οι Α.Σ.Ι.Σ σε συνεργασία με την οργάνωση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ έχει ήδη προχωρήσει στην ανακύκλωση αθλητικών παπουτσιών, στις 10 Απριλίου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες δημοτικών σχολείων που φιλοξένησαν οι Σχολές Χατζήβεη και στις 17 Απριλίου στο Φεστιβάλ "Γυμναστικής Για Όλους" που φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με την συμμετοχή 500 αθλητών κι αθλητριών όλων των βαθμίδων.

Εκεί, μαθητές, γονείς, καθηγητές φυσικής αγωγής αλλά και ιδιοκτήτες από τα 22 συνεργαζόμενα σχολεία των ΑΣΙΣ προσέφεραν για ανακύκλωση τα μεταχειρισμένα αθλητικά τους παπούτσια. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια των υπευθύνων των Αθλητικών Συναντήσεων: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και τα σχολεία μας, μέσα από αυτή την αθλητική συνεργασία, να δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας όχι μόνο να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες του αθλητισμού αλλά παράλληλα να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την κοινωνία μας» Η ανακύκλωση «για να περπατήσουν ξανά» θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί για τη φετινή σχολική χρονιά στις 28 και 29 Μαΐου στους αγώνες στίβου που θα φιλοξενηθούν στις Σχολές Μωραΐτη και στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα αντίστοιχα.

Κύτταρο αθλητισμού και παιδείας οι ΑΣΙΣ Τα κύτταρα των ΑΣΙΣ (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων) που δημιούργησαν 22 ιδιωτικά σχολεία της Αττικής αποτελούν περισσότεροι από 5000 μαθητές και μαθήτριες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς λαμβάνουν μέρος σε 43 διοργανώσεις σε 10 ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Όλα τα πρωταθλήματα και οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των σχολείων που έχουν αναλάβει την εκάστοτε διοργάνωση με τον συναγωνισμό και το επίπεδο οργάνωσης να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πρωταθλήματα συλλόγων. Φέτος οι ΑΣΙΣ συμπληρώνουν 25 χρόνια ζωής που θα εορταστούν με πληθώρα εκδηλώσεων οι οποίες θα κορυφωθούν μέχρι τα τέλη της χρονιάς.






Διάβασε περισσότερα στο: Κοινωνική δράση από τα Ιδιωτικά σχολεία | Αθλητισμός | gazzetta.gr 

No comments: