Monday, November 18, 2013


Φέτος η ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ οργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά το «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΘΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» με την «GREEN TEAM» έχοντας την θεμελιώδη υποστήριξη της Coca-Cola Hellas και Coca-Cola 3E . Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ που είναι ο διοργανωτής του γεγονότος.


Η Green Team αυτό τον χρόνο αποτελούνταν από 128 εθελοντές που επάνδρωσαν όλους τους σταθμούς υποστήριξης των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, τους σταθμούς των 5 και 10 χιλιομέτρων. Περισσότεροι από 250 κάδοι/ χαρτοκιβώτια με την κατάλληλη σήμανση τοποθετήθηκαν με το ξεκίνημα της ημέρας στους 18 σταθμούς υποστήριξης των δρομέων.Θα πρέπει να αναφερθεί ότι φέτος,  η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ προμήθευσε τους διοργανωτές με έναν οδηγό που συμπεριλήφθηκε με το υλικό που δόθηκε στους εθελοντές.Το υλικό αφού συγκεντρώθηκε από τους εθελοντές μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο διαλογής της ΕΕΑΑ.



Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, σαν αποτέλεσμα αυτής της κοινής προσπάθειας συγκεντρώθηκε ποσότητα περίπου 4,5 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού (καθαρού πλαστικού PET καθώς και πλαστικό συσκευασίας των μπουκαλιών) το οποίο τελικά διαχωρίστηκε και προωθήθηκε για ανακύκλωση.



No comments: