Friday, March 22, 2013

22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ
«Βήματα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο κωπηλατοδρόμιο»
















Ο στίβος του αθλήματος της κωπηλασίας είναι η ίδια η φύση, το νερό. Οι αθλητές και οι αθλήτριες αλλά και όλη η κωπηλατική οικογένεια, έχει την υποχρέωση να προστατεύει καθημερινά το περιβάλλον.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αριθμεί πάνω από 40 σωματεία μέλη και περίπου 2000 κωπηλάτες και κωπηλάτριες. Η φύση του αθλήματος που υπηρετεί, την θέλει άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο του οποίου η προστασία αποτελούσε ανέκαθεν σοβαρή προτεραιότητα σε οποιοδήποτε αγωνιστικό ή μη κωπηλατικό στίβο, σε λίμνες, ποτάμια ή θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας. Ακόμα περισσότερο δε, από τη στιγμή που αποτελεί μέλος μίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όπως η FISA, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για το Νερό και τη Φύση καθώς και αξιοσημείωτες πρωτοποριακές περιβαλλοντικές δράσεις.

Σήμερα, 22 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, που έχει θεσπισθεί μέσω της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, συμβάλλει κι αυτή στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κωπηλατικής Οικογένειας, με την παρουσίαση ενός μικρού οδηγού με τίτλο «Βήματα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο κωπηλατοδρόμιο». Ο οδηγός αυτός έχει ως στόχο να δώσει απλές πρακτικές κατευθύνσεις στις αθλήτριες, τους αθλητές, προπονητές κι αρχηγούς ομάδων κωπηλασίας, προκειμένου να προστατεύουν καθημερινά, τους υδατικούς μας πόρους. Την επιμέλεια του οδηγού είχε η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, βασισμένη στο υλικό που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA) έχει αναπτύξει.

Διαβάστε τον συγκεκριμένο οδηγό στον ακόλουθο σύνδεσμο

No comments: