Tuesday, November 12, 2019

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Ντόχα σε άνδρες και γυναίκες Λελίσα Ντεσίσα και Ρουθ Τσεπνγκέτιτς στην Αθήνα.

Για μία ακόμη χρονιά βρίσκονται στην Αθήνα, με αφορμή το Gala της AIMS, κορυφαίοι αθλητές του μαραθωνίου. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Ντόχα σε άνδρες και γυναίκες Λελίσα Ντεσίσα και Ρουθ Τσεπνγκέτιτς ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της συνέντευξης Τύπου, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και η AIMS στο ξενοδοχείο Hilton.
"Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση είμαι χαρούμενη για αυτό το βραβείο, το οποίο παραλαμβάνω στην Αθήνα στον τόπο που γεννήθηκε ο μαραθώνιος", είπε η αθλήτρια από την Κένυα και σχολίασε αναφορικά με το πως βλέπει το μέλλον: "Δεν υπάρχουν όρια στον μαραθώνιο θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στην Ντόχα ήξερα τις συνθήκες που θα συναντήσω κι έτσι προετοιμάστηκα κατάλληλα για αυτές. Είχε όντως πολύ ζέστη και πολύ υγρασία".
Ο 29 χρονος νικητής στο Παγκόσμιο της Ντόχα, Λελίσα Ντεσίσα, δήλωσε: "Ευχαριστώ για την πρόσκληση είμαι σε μια πόλη γεμάτη ιστορία, έχω μάθει από το σχολείο για την ιστορία της χώρας σας. Ένιωθα πως μπορώ να πάω μακριά. Άκουσα τον προπονητή, ακολούθησα τις οδηγίες του κι έτσι έφτασα στη νίκη τόσο στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όσο και στην Ντόχα. Το όνειρο μου είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, είπε: "Είμαι ευτυχής, που βρίσκομαι για μια ακόμη χρονιά στην Αθήνα. Ήδη έρχομαι από το 2007 που διοργανώνεται το Συμπόσιο της AIMS, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το 2013, όπου έχει αρχίσει η διοργάνωση του Gala.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, που θα απονεμηθούν τα βραβεία στους καλύτερους μαραθωνοδρόμους, αλλά και το βραβείο κοινωνικής προσφοράς πράσινου μαραθωνίου και συνολικής προσφοράς, που μπορεί να δίνεται σε έναν οργανισμό, σε ένα φορέα ή σ’ ένα πρόσωπο όπως γίνεται τη φετινή χρονιά. Ευχαριστώ όλους που είστε εδώ και που βοηθάτε με τον τρόπο σας, να διαδοθούν οι αξίες του γεγονότος που οργανώνει η AIMS".
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, καλωσόρισε τους αθλητές και σχολίασε: "Όταν έχουμε μαζί μας δύο τόσο σπουδαίους αθλητές, την κορυφαία και τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο στον κόσμο, σημασία δεν έχει να μιλήσουμε εμείς αλλά να ακούσουμε εκείνους. Ευχαριστώ τον κ.Πάκο Μποράο και την AIMS για τη συνεργασία μας τα τελευταία 13 χρόνια μέσα από την οποία έχουν προκύψει πολύ σημαντικοί θεσμοί όπως το Συμπόσιο του Μαραθωνίου, σύμβολα όπως η Φλόγα του Μαραθωνίου και γεγονότα όπως το Gala της βράβευσης των καλύτερων μαραθωνοδρόμων. Εύχομαι στους δύο καλύτερους αθλητές στο μαραθώνιο για το 2019, να έχουν καλή σεζόν και να τα πάνε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας της AIMS και γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου του Σικάγο (ΗΠΑ) Μάικ Νις, δήλωσε: "Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ και τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό που είναι "αδελφοποιημένος" με τον Μαραθώνιο του Σικάγο και αυτή η συνεργασία έχει αποδώσει και θα συνεχιστεί. Ευχαριστώ επίσης τον πρόεδρο της AIMS, Πάκο Μποράο που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι πρόεδρος της επιτροπής που σχετίζεται με την ασφάλεια.
Για τον Μαραθώνιο του Σικάγο είναι πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια και αυτή την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει και τις εμπειρίες θέλουμε να τις μοιραστούμε με το χώρο της βιομηχανίας των αγώνων μεγάλων αποστάσεων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δημιουργούνται αξέχαστες εμπειρίες τόσο για τους αθλητές όσο και τους εθελοντές αλλά και τους θεατές".
Ο Γιώργος Καζαντζόπουλος κατέχει την θέση του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της AIMS (Ελλάδα), ο οποίος τόνισε: "Από το 2013 η AIMS έδειξε σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στο δρομικό κίνημα, ότι ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Έδωσε λοιπόν τις βασικές αρχές στους μαραθωνίους που είναι μέλη της να τους δείξει πως να τρέχουν "πράσινους μαραθωνίους". Έχει απονείμει ήδη έξι βραβεία "πράσινων μαραθωνίων", απόψε θα δοθεί το έβδομο, και κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερες αιτήσεις για το συγκεκριμένο βραβείο.
Κάτι που σημαίνει ότι αναπτύσσεται το οικολογικό κίνημα και οι μαραθώνιοι της AIMS βάζουν όλο και ψηλότερα στην ατζέντα τους το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Έχω τη τιμή να είμαι πρόεδρος αυτής της επιτροπής που έχει εκπροσώπους από όλο τον κόσμο πλην της Ωκεανίας και ελπίζουμε με αυτή την επιτροπή να προωθήσουμε και να αυξήσουμε την επιθυμία των μαραθωνίων να γίνονται όλο και πιο "πράσινοι" και ευαίσθητοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων/AIMS (Μεξικό), Μάρθα Μοράλε, δήλωσε: "Το συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα είναι από τα αγαπημένα μου και ευχαριστώ ιδιαίτερα την ΑΙMS και τον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση και του γκαλά και του συνεδρίου που γίνεται στη γενέτειρα χώρα του Μαραθωνίου.
Η συγκεκριμένη επιτροπή δημιουργήθηκε μόνο για τις γυναίκες. Από την Ελλάδα συμμετέχει η Μαρία Πολύζου, υπάρχουν εκπρόσωποι από πολλά μέρη του πλανήτη και αύριο θα συνεδριάσουμε για πρώτη φορά εδώ στην Αθήνα για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τη γυναικεία παρουσία στους αγώνες μαραθωνίου. Σκοπός της επιτροπής είναι να βελτιωθεί η θέση της γυναίκας, να συγκεντρωθούν δεδομένα που αφορούν τη συμμετοχή τους από όλο τον κόσμο ακόμα και από χώρες που δεν είναι αναπτυγμένο το δρομικό κίνημα αναφορικά πάντα με τις γυναίκες".
Πηγη: segas.gr

Friday, May 03, 2019

RUN THE THEATRE - ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ




Για πρώτη χρονιά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Άστα να Τρέξουν Ξανά!» της ομάδας  Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+’
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα στο σπίτι μας, σε κάποιο ντουλάπι ή ράφι, αλλά σε καλή κατάσταση και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.
Το πρόγραμμα ‘Άστα να τρέξουν ξανά φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).
Σας καλούμε όλους να προσφέρετε τα αθλητικά σας παπούτσια που δεν χρησιμοποιείτε για να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας!
Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών καθώς και της γραμματείας αγώνα.
*Το συλλεχθέν υλικό του προγράμματος θα παραδοθεί στο  ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης.    
Η Ο.Ε. θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας , την Βιομηχανία Ζυμαρικών  Ήλιως καθώς και την ομάδα Ινστιτούτο για τον Κόσμο για την πολύ σημαντική συμβολή και υποστήριξή τους!

 https://www.runthetheatre.gr/2019/04/09/run-the-theatre-2019-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA/

Friday, April 05, 2019

To Kallithea Run 2019 γίνεται πράσινο…. Μαζί Προστατεύουμε το περιβάλλον


 


Οι αγώνες  Kallithea Run 2019 προστατεύουν το Περιβάλλον σε συνεργασία με την Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο 
  1. Περιορισμός Απορριμμάτων
  • Μείωση: Μειώστε την ποσότητα και τον όγκο των απορριμμάτων σας. Αποφύγετε προϊόντα με υπερβολική συσκευασία που καταλήγει στα απορρίμματα.
  • Μην πετάτε τίποτα στην πόλη κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα.
  • Επαναχρησιμοποίηση: Επιλέξτε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, ή συσκευασίες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα υλικά. Αποφύγετε τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης (σακούλες. καλαμάκια κ.α.)
  • Ανακύκλωση: Διαχωρίστε τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό, το γυαλί, και διαθέστε τα στους κατάλληλα σηματοδοτημένους κάδους όπου είναι δυνατό. Επιλέξτε ανακυκλωμένα προϊόντα στα ψώνια σας.
  • Κρατήστε τα απορρίμματά σας και διαθέστε τα στο κοντινότερο κάδο
  • Ανακυκλώστε τα πλαστικά μπουκάλια, αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την χρήση τους. Προτιμήστε μπουκάλια νερού τα οποία μπορείτε να ξαναγεμίζετε
  • Δώστε στον αθλητικό σας εξοπλισμό και στα αθλητικά σας ρούχα (φόρμες, παπούτσια) μια δεύτερη ζωή δωρίζοντάς τα. Συμμετέχετε στο πρόγραμμα συλλογής και αναχρησιμοποίησης παπουτσιών
  • «ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ». 
  1. Μειώστε την κατανάλωση νερού
  • Το 75% της οικιακής χρήσης νερού καταναλώνεται στο μπάνιο, ενώ χρησιμοποιούμε 40% περισσότερο νερό από ότι χρειαζόμαστε
  • Μην σπαταλάτε νερό αφήνοντας το νερό της βρύσης να τρέχει όταν είστε στο μπάνιο, ή βουρτσίζετε τα δόντια σας  
  1. Επιλέξτε τον τρόπο μετακίνησής σας
  • Αν είναι δυνατό περπατήστε, τρέξτε ή χρησιμοποιείστε ένα ποδήλατο
  • Επιλέξτε τη μέθοδο της συν-επιβίβασης σε αυτοκίνητο με άλλους συναθλητές ελαττώνοντας τις άσκοπες διαδρομές
  • Συμβάλλετε στον περιορισμό και στην αποτροπή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και στον περιορισμό της χρήσης ενέργειας χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τον αγώνα. Προστατέψτε το κλίμα του πλανήτη 
  1. Μείωση χρήσης ενέργειας
  • Χρησιμοποιείστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για το φορητό σας ηχοσύστημα και αποφύγετε τις μπαταρίες που περιέχουν κάδμιο ή υδράργυρο
  • Θυμηθείτε να απενεργοποιείτε τις ηλεκτρικές σας συσκευές όταν δεν τις χρειάζεστε
  • Μάθετε να αναζητάτε και αναγνωρίζετε τις οικολογικές σημάνσεις των προϊόντων και τα σύμβολα εξοικονόμησης ενέργειας
  • Θυμηθείτε μετά τη φόρτιση του τηλεφώνου σας να αφαιρείτε τον φορτιστή από την πρίζα
  • Ενημερώστε και προτρέψτε τους συναθλητές σας, τον αθλητικό σας σύλλογο, τους φίλους και τους συγγενείς σας να αποκτήσουν και αυτοί φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μας, να αφήσουμε μόνο τα ίχνη μας στο περιβάλλον

 http://kallithearun.gr/index.php/el/news-gr/122-kallithearun-2019-becomes-green

Tuesday, March 12, 2019

8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας - Άστα να τρέξουν ξανά


Η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ επίσημο διοργανωτή του 8ου Αυθεντικού Ημι-Μαραθωνίου Αθηνών διοργανώνει για τέταρτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών αφιερωμένο στην κοινωνική και προσφυγική κρίση.
 Η δράση συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που έχει την αφετηρία της και εφαρμόστηκε για έξι συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ζεύγη αθλητικών παπουτσιών. Είναι μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων (κοινωνικές ιματιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία) της χώρας τους αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων. Το 2018 η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οδήγησε στο να αποκτήσουν τουλάχιστον 500 ζεύγη μια νέα ζωή.
Η σύλληψη της ιδέας σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Σχεδόν σε όλους τους μεγάλους ημι-μαραθωνίους του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα του ΣΕΓΑΣ στα οποία εντάσσεται και η δράση, “Άστα να τρέξουν ξανά”, διοργανώνονται από κοινού με την Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο και έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ΣΕΓΑΣ με την Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο εκπονούν από κοινού για 12 συνεχή έτη περιβαλλοντικά προγράμματα. Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ)
Ο 8ος Ημι-Μαραθώνιος της Αθήνας, δεν είναι απλά ένας αγώνας. Έχει βαθύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, ενώ η πόλη παραδίνεται στους ρυθμούς των δρομέων. Μετά τη συγκέντρωση των παπουτσιών η Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, θα προβεί σε διαλογή των ζευγαριών των αθλητικών παπουτσιών που είναι σε καλή κατάσταση. Τα παπούτσια θα συλλεχτούν κατά την διάρκεια της Half MARATHON EXPO, στο Helexpo στο Μαρούσι από 14 έως 16 Μαρτίου. Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι θα επαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.        
Αυτό το ζευγάρι παπουτσιών που δεν φοράμε πια γιατί να πεταχτεί; Μπορεί να... επαναχρησιμοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείται σε καλή και αξιοπρεπή κατάσταση!
 Πώς μπορώ να γνωρίζω αν πρέπει να “οδηγήσω” τα αθλητικά μου παπούτσια στο «Άστα να τρέξουν ξανά»;
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία ...
  • Δεν έχουν τρύπες
  • Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει
  • Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις
Συλλέγουμε τα αθλητικά παπούτσια σας, αν πραγματικά:...
  • εξακολουθούν να έχουν «ζωή μέσα τους»
  • είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, και μπορείτε να τα αποχωριστείτε
Τα παπούτσια σας θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διαμοιράζουν στους συνανθρώπους μας.

 http://www.segas.gr/index.php/news/6576-asta-na-treksoun-ksana



Friday, February 22, 2019

Μαραθώνιος Ναυπλίου - Πρόγραμμα για το Περιβάλλον #goECO



Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου δεν σταματούν όμως, εδώ!
Την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων ανακυκλώνουμε τα πλαστικά μας μπουκάλια!
Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης στους ενδιάμεσους σταθμούς εξυπηρέτησης των δρομέων καθώς και στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα, για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για τελικό διαχωρισμό κι ανακύκλωση.
Όλοι οι δρομείς παρακαλούνται θερμά να αναζητούν τους κάδους ανακύκλωσης για την εναπόθεση των χρησιμοποιημένων πλαστικών μπουκαλιών.
Ας προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί τον αγώνα!
Στο Ναύπλιο η περιοχή πλησίον του Φρούριου καθώς και η νότια ακτή είναι ενταγμένη στο δίκτυο περιβαλλοντικής  προστασίας Natura 2000, με πολλά προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας.
Nafplio Marathon 2019- Τρέξε τη διαδρομή, Ζήσε την εμπειρία
#goECO


Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου πραγματοποιούνται με τη συνεργασία
«Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+»
Είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση/αστική μη κερδοσκοπική εταιρία
που από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στον τομέα της σχέσης αθλητισμού και περιβάλλοντος. Οι δράσεις της προωθούν τους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.